ΠΙΣ - Θεραπευτικά Πρωτόκολλα

 

elefi

Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι)

Μαιάνδρου 23, 115 28, Αθήνα

Τηλ:. 210 7211845, 7243161, Fax: 210 7229100, Web site: www.elefi.gr

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας διαβιβάζουμε την ακόλουθη ανακοίνωση του 40ου ΠΙΣ και σας καλούμε να παρακολουθήσετε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση:

“Στα πλαίσια του 40ου ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού συνεδρίου στις 15 Μαΐου και ώρα 15:00-17:00 στο Ξενοδοχείο HILTON, θα διεξαχθεί συζήτηση υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι) και της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Ι.Ε.Α.) με θέμα «Θεραπευτικά Πρωτόκολλα: σχεδιασμός, εφαρμογή, χρησιμότητα-παρατηρήσεις από τη μέχρι τώρα εφαρμογή».

Η Ι.Ε.Α. έχει αναλάβει το συντονισμό, το σχεδιασμό και την υλοποίηση των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων εκ μέρους της πολιτείας σε συνεργασία με τις ιατρικές εταιρείες που αναγνωρίζονται από το ΚΕΣΥ για τη παροχή ειδικότητας, τον ΕΟΦ, την ΗΔΙΚΑ και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. δραστηριοποιείται στα επιστημονικά θέματα που αφορούν στη Φαρμακευτική Ιατρική, εκφράζοντας μέσω ομάδων εργασίας θέσεις και προτάσεις. Για τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα ήδη από τον Αύγουστο του 2012 οι σχετικές θέσεις της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. οι οποίες περιελάμβαναν αρχές λειτουργίας και διαδικασίες υλοποίησης, γνωστοποιήθηκαν στον ΕΟΦ, το υπουργείο Υγείας, την Ι.Ε.Α. και το ΚΕΣΥ.

Συντονιστές της συζήτησης θα είναι η κα Κ. Παπαθωμά, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. και Medical Director της Janssen Hellas και ο Ε.Θηραίος, Γενικός Ιατρός, Γενικός Γραμματέας της Ι.Ε.Α και  μέλος της εθνικής επιτροπής Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων.

Η 1η ομιλία με θέμα  «Η άσκηση Υγειονομικής πολιτικής με την εφαρμογή των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων ως μέσου για την εμπέδωση της Καλής Κλινικής Πρακτικής και ως εργαλείο ορθολογικής χρήσης των φαρμάκων.» και ομιλήτρια την κα. Μ. Γείτονα καθηγήτρια οικονομικών της υγείας θα εξετάσει τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα ως εργαλείο άσκησης πολιτικής υγείας με σκοπό την ορθή συνταγογράφηση.

Η 2η ομιλία με θέμα «Η ηλεκτρονική εφαρμογή των ΘΠ στην υπηρεσία του γιατρού κατά την άσκηση του κλινικού έργου. Το παρόν και το μέλλον της εφαρμογής.» με ομιλητή τον κο Ε. Θηραίο θα αποτυπώσει το έργο στην πλήρη εφαρμογή του.

Η 3η ομιλία με θέμα «Η άποψη του γιατρού- χρήστη του ηλεκτρονικού συστήματος των ΘΠ. Προβλήματα και προτεινόμενες βελτιώσεις του συστήματος.» με ομιλητή τον κο Φ.Πατσουράκο, Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου θα αναδείξει τη μέχρι σήμερα εμπειρία των χρηστών στο σύστημα και προβλήματα προς επίλυση.

Η 4η ομιλία με θέμα  «Η ευρωπαϊκή εμπειρία εφαρμογής συστημάτων ΘΠ στη συνταγογράφηση.  Υπάρχουν πρακτικές που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν?» με ομιλητή τον κο Ν. Παπαδημητρίου, Γενικό Ιατρό, Γενικό Γραμματέα της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., θα δανειστεί αντίστοιχες εμπειρίες από άλλες χώρες και θα προτείνει πιθανές εφαρμογές στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες και θα απαντηθούν ερωτήσεις.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Κατερίνα Παπαθωμά                                                        Νάσος Παπαδημητρίου

Πρόεδρος                                                                            Γενικός Γραμματέας

 

forum

Ανακοινώσεις

  • 15.05.2018

    Εταιρεία παροχής υπηρεσιών φαρμακοεπαγρύπνησης, ζητεί για μερική απασχόληση
  • 21.07.2017

    Δελτίο Τύπου ΕΛ.Ε.Φ.Ι. 20-07-2017
  • 21.07.2017

    ELEFI Πεπραγμένα 3ου Συνεδρίου

antaea

menarinibanner

abbviebanner

elpencarestbanner

galenicacarestbanner

aidpluscarestbanner

4HEALTH_BANNER

pharmassisstbanner

ZEIN BANNER

Πνευματικά δικαιώματα © 2012 ΕΛ.Ε.Φ.Ι.. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των άρθρων και των παρουσιάσεων δεν απηχεί κατ΄ανάγκη τις θέσεις της ΕΛ.Ε.Φ.Ι